UBOJSTVA PUKANIĆA I FRANIĆA

Nema dokaza protiv Joce Amsterdama

08.10.2009 u 10:42

Bionic
Reading

Istražni sudac Specijalnog suda Srbije Vučko Mirčić, koji vodi slučaj protiv Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, vratio se nezadovoljan iz Zagreba, koji je posjetio kako bi se upoznao s dokazima koje Hrvatska ima protiv Jocića, javlja srbijanski Press

Umjesto dokaza da je Jocić organizirao ubojstvo vlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića, hrvatski je tužitelj Mirčiću dao samo izjavu zaštićenog svjedoka. Srbijanski istražni sudac po povratku je navodno čak izjavio kako „Jocini odvjetnici imaju razloga da slave“.

Sreten Jocić uhićen je u Beogradu 27. travnja zbog sumnje da je organizirao ubojstvo Pukanića. Od tada je u pritvoru, a krajem listopada ističe zakonski rok do kojeg protiv njega mora biti podignuta optužnica ili zatraženo proširenje istrage. U protivnom, Jocić će biti pušten na slobodu!

- Hoće li ovi dokazi koje sada ima istražni sudac protiv Sretena Jocića biti dovoljni da specijalni tužitelj podigne optužnicu, znat će se precizno za desetak dana – objasnio je za Press neimenovani Pressov izvor.

Glasnogovornica Specijalnog suda Maja Kovačević-Tomić kazala je da je istraga protiv Jocića proglašena službenom tajnom i kako ne može komentirati neslužbene informacije.

- Zaista ne znam ništa o vašim saznanjima, niti da li je nadležni istražni sudac negdje putovao ili nije. Možda je, a možda i nije. Te stvari se ne govore... - kazala je Kovačević-Tomić.

S druge strane, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu sudac Krešimir Devčić rekao je kako 'nema saznanja' o posjeti srpskog suca Zagrebu.

- Nemamo saznanja o tome da je istražni sudac Vučko Mirčić nedavno boravio u Zagrebu, niti nam je poznato o kojem sucu se radi. Međusobna suradnja u vezi s ovim predmetom između naša dva suda je više nego dobra i nikad nismo primili niti čuli neke izraze nezadovoljstva u vezi s tim. Istraga u Hrvatskoj zbog ubojstva Pukanića je pri kraju – rekao je Devčić.