DEBAKL NA SUĐENJU

Nema dokaza da su Vuletić i Dakić pretukli Miljuša i Galinca

05.07.2011 u 19:48

Bionic
Reading

Iako je ispitano više svjedoka te je provedeno nekoliko vještačenja, tijekom istrage nije dokazano da su Dakić i Vuletić počinili to za što ih se sumnjičilo

Tko je brutalno pretukao novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca u lipnju i rujnu 2008., i dalje je nepoznanica nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo da je donijelo odluku o obustavi kaznenog progona protiv Darka Dakića i Đorđa Vuletića, koji su za to bili osumnjičeni. Kako je navedeno u priopćenju ŽDO-a, istražni zahtjev protiv njih dvojice podnesen je na temelju podataka i indicija iz kaznene prijave.

No tijekom istražnog postupka, koji je trebao rezultirati višim stupnjem osnovane sumnje, ustanovljeno je da te indicije tijekom istrage nisu potvrđene.

Iako je ispitano više svjedoka te je provedeno nekoliko vještačenja, tijekom istrage nije dokazano da su Dakić i Vuletić počinili to za što ih se sumnjičilo. ŽDO je zato donio odluku o odustanku od kaznenog progona protiv njih dvojice.

Nadalje, ŽDO je zatražio od policije ili da prikupi kvalitetnije dokaze protiv Dakića i Vuletića ili da nastavi istragu kako bi se otkrili počinitelji. Inače, kaznena prijava protiv spomenutog dvojca od početka je bilo poprilično tanka.