DROPULIĆKINO MINISTARSTVO

'Nema dijaloga sa Zelenom akcijom!'

17.05.2010 u 13:50

Bionic
Reading

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva očitovalo se danas o izjavama o privremenom zauzimanju javne površine u Varšavskoj, koje se naravno odnose na navodnu zaštitu koje Ministarstvo pruža investitoru u projekt Cvjetni prolaz Tomislavu Horvatinčiću i IGH-u kao projektantu

Samostalna služba za žalbe i upravni nadzor Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva donijela je 10. svibnja 2010. rješenje kojim se odbijaju žalbe protiv rješenja o privremenom zauzimanju dijela javno prometne površine u Varšavskoj ulici u Zagrebu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba, navodi se u priopćenju poslanom danas iz MZOPU-a.

'Žalbe su odbijene kao neosnovane jer je nadležni gradski ured u ponovnom postupku otklonio sve nedostatke na koje je bilo ukazano ranijim drugostupanjskim rješenjem. Samostalna služba Ministarstva poništila je 22. veljače 2010. rješenje gradskog ureda radi uočenih nepravilnosti i pozvala nadležni gradski ured da ih u ponovljenom postupku otkloni. Sve zainteresirane stranke upoznate su sa zahtjevom, omogućeno im je očitovanje i na taj način zaštita prava i pravnih interesa. Zauzimanje javno prometne površine dozvoljeno je na način da je osiguran prolaz pješacima te prilaz vatrogasnim vozilima u smislu Pravilnika o uvjetima za vatrogasne pristupe (NN br 53/94,55/94,142/03), na što je MUP dao suglasnost kao i drugim interventnim vozilima', stoji u priopćenju.

Izjava predstavnika Zelene akcije o tome da je žalba o zauzimanju javne površine u upravnom postupku odbijena zbog toga što je IGH jedan od projektanata diskreditira tu udrugu kao ozbiljnog sugovornika, a dovoljno govori o njihovoj kompetentnosti i shvaćanju prava i uvažavanju argumentacije, smatraju u Ministarstvu.

'Smatramo da je s takvih pozicija nemoguć dijalog sa Zelenom akcijom o tome da se jedna gradska investicija koja ima sve dozvole od strane Grada zaustavlja na pitanju privremenog zauzimanja javne površine za vrijeme izgradnje prilazne rampe', zaključuju u Ministarstvu zaštite okoliša.