SVESTRANI LADISLAV ILČIĆ

Nekoć je pjevao 'Nemoj se ženiti', a danas zagovara ustavnu definiciju braka

10.02.2017 u 14:57

Bionic
Reading

Malo je poznata činjenica kako je Ladislav Ilčić, šef konzervativne stranke Hrast, a odnedavno i posebni savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera, do ulaska u političke vode bio violinist Simfonijskog orkestra HRT-a, a još je veća nepoznanica kako je kao vrsni violinist početkom 2000-ih povremeno svirao u mariachi sastavu El combo. Zanimljivo je, pak, kako je jedan od albuma hrvatskih mariachi glazbenika na kojem je svirao i Ilčić naslovljen 'Nemoj se ženiti', što se u najmanju ruku kosi s njegovim današnjim stavovima budući je jedan od najglasnijih zagovaratelja ustavne definicije braka

Ilčić je, podsjetimo, po isteku saborskog mandata Ilčić, čija je stranka bila koalirala s HDZ-om, vratio violini koju svira u Simfonijskom orkestru HRT-a, što je posao kojem se vratio nakon što je, kako tvrdi, samo mjesec dana koristio pravo na zastupničku plaću.

Pored toga, ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier nedavno ga je angažirao za svojeg savjetnika, za što će primati naknadu od 10.000 kuna.

Ilčić je u javnosti je prepoznat kao jedan od osnivača udruge Grozd - Glas roditelja za djecu, čiji je i predsjednik te se zalaže za osnaživanje obitelji u društvu, kao i jedan od zagovaratelja ustavne definicije braka koju je pokrenula inicijativa U ime obitelji Željke Markić. Pažnju je privukao i aktivnim protivljenjem kurikularnoj reformi te istupima na temu izbjeglica koji su zgrozili javnost.

Album 'Nemoj se nikada ženiti' objavljen je 2004. godine, a pored njega El combo je objavio još tri albuma na kojima gostuju renomirani domaći pjevači, ali i legende meksičke glazbe Nikola Karović iz Crne Gore koji se pohvalio kako je čak 103 puta pjevao pred Josipom Brozom Titom te Slavko Perović iz Srbije.