IRONIČNI BEBIĆ

'Neki u HDZ-u tvrde da smo dobili izbore'

10.12.2011 u 16:07

Bionic
Reading

Član predsjedništva HDZ-a Luka Bebić izjavio je danas kako je HDZ u posljednjih šest godina pretrpio četiri poraza, pa se stoga treba suočiti sa svim posljedicama i rezultatima oko ključnih političkih događaja, analizirati ih i na temelju toga izabrati novo vodstvo ili potvrditi staro

'Stranka je u posljednjih šest godina pretrpjela 'dobra' četiri poraza', rekao je Bebić u razgovoru s novinarima prilikom polaganja vijenaca na grob predsjednika Tuđmana.

Podsjetio je da je, osim što je pobijedio na izborima 2007., HDZ izgubio dvoje predsjedničke izbore, pri čemu na zadnjima kandidat stranke nije ni ušao u drugi krug, zatim lokalne izbore u Zagrebu i posljednje parlamentarne izbore.

Ironično je dodao da 'neki kolege tvrde da smo i dobili izbore pa bi onda predsjednik Josipović nama trebao dati mandat'.

'Nismo ih katastrofalno izgubili, ali smo ih izgubili. Sve te poraze trebalo bi ozbiljno, dubinski i demokratski analizirati te izabrati novo vodstvo ili potvrditi staro', izjavio je Bebić. 'Ako nismo dijagnosticirali bolest, ne možemo ni odrediti terapiju', dodao je.

Upitan ima li jedinstva u HDZ-u, Bebić je rekao da postoji jedinstvo na programu HDZ-a. Međutim, nastavio je, mi ne moramo biti jedinstvani u svakom pojedinom detalju. 'U jednoj obitelji postoje različita mišljenja oko nekih pitanja', dodao je.

'Oko načelnih i krucijalnih pitanja nadam se da postoji suglasnost, a demokratska stranka mora demokratski disati i svako nametanje umjetnog disanja je neprihavatljivo u svakoj demokratskoj stranci', rekao je.

Bebić je odbio komentirati podrobnije optužnicu protiv HDZ-a, rekavši da ih ne komentira kao ni nepravomoćne presude. To je jedno načelo i poštivanje Ustava, pa bi mnogi trebali znati koja su to ustavna načela i norme, rekao je ne preciziravši na koga misli.