recidivisti u prometu

Neki nikako da nauče; trojici neodgovornih vozača u Zagrebu određeno ukupno 120 dana zatvora, uz značajne novčane kazne

21.12.2020 u 11:39

Bionic
Reading

Trojica vozača kažnjena su uvjetnim zatvorskim kaznama, a jedan i novčanom kaznom od 10 tisuća kuna

U četvrtak, 17. prosinca oko 15.20 sati na Radničkoj cesti u Zagrebu policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 64-godišnjak. Naknadnim provjerama utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog radnog vremena Prekršajnog suda. Sud je vozača recidivistu proglasio krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na rok od 12 mjeseci.

U petak, 18. prosinca oko 21.10 sati u Južnoj ulici u Zagrebu, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak za vrijeme dok mu je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Zbog navedenog prekršaja vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog radnog vremena Općinskog prekršajnog suda u Zagreb. Na Sudu, vozaču je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, uvjetno na rok od 6 mjeseci.  

Istog dana oko 22.35 sati u Dubravi, na raskrižju Osječke i Vratničke ulice, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem 31-godišnjaku je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,96 g/kg, a također je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, kao i da je vozilu istekla prometna dozvola. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja. Sljedećeg dana na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu proglašen je krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana uvjetno na rok od 1 godinu te novčana kazna u ukupnom iznosu od 10.000 kuna.