PAPA U USKRŠNJOJ PORUCI:

Neka političke odluke budu nadahnute štovanjem ljudske osobe

24.04.2011 u 13:37

Bionic
Reading

Benedikt XVI. je u tradicionalnoj uskršnjoj poruci Gradu i svijetu (Urbi et orbi) danas pred više od sto tisuća hodočasnika na Trgu svetog Petra pozvao na miran suživot svih naroda. Spomenuo je prostore na kojima vladaju rat i nasilje u svijetu i poželio da prevlada 'put slobode, pravde i mira'

U toj poruci, poslije svečane mise, Benedikt XVI. je govorio i o izbjeglicama zatraživši od svih da budu milosrdni. Na kraju je čestitao Uskrs na više desetaka jezika, među kojima i na hrvatskome.

'Neka svaka politička odluka bude nadahnuta štovanjem ljudske osobe', rekao je papa.

U ovom našem svijetu čuju se urlici boli, siromaštva, gladi, ratova i nasilja, rekao je papa i pozvao da u Libiji 'diplomacija preuzme riječ umjesto oružja', da se u afričkim zemljama i na Srednjem istoku svi građani, a posebno mladi zauzmu na promicanje općeg dobra. Neka se u Obali Bjelokosti narodi vrate mirnom suživotu, rekao je papa.

Benedikt XVI. je govorio i o katastrofi koja je pogodila Japan i poželio da japanski narod pronađe utjehu i nadu. Tijekom mise papa je rekao da  čovjek 'nije jednostavni proizvod evolucije', jer kada bi bilo tako, onda bi njegov život bio bez smisla, bio bi čak smetnja prirodi.