BAJS SE NE ODRIČE SABORSKOG MANDATA

'Neka me isključe ili ukinu suspenziju da možemo razgovarati'

21.06.2012 u 10:55

Bionic
Reading

Damir Bajs ne misli mirno predati saborski mandat, koji je dobio kao zamjenik bivšeg predsjednika HSS-a Josipa Friščića. Iako mu je aktualni šef stranke Branko Hrg prije deset dana dao ultimatum da do danas vrati mandat, Bajs je odgovorio svojim ultimatumom - 'isključite me iz stranke ili mi ukinite suspenziju'

'Teza iza moje suspenzije i ultimatuma koji mi je dala stranka je ima li HSS zastupnika ili ne. Ovo traje već pet mjeseci, to je predugo i to treba riješiti. Ja sam rekao i Predsjedništvu HSS-a i reći ću i danas, neka me Predsjedništvo ili isključi ili skine suspenziju tako da možemo normalno razgovarati što ćemo nakon toga', stav je još uvijek HSS-ovog saborskog zastupnika Damira Bajsa, od kojeg stranka već mjesecima traži da odustane od saborskog mandata kako bi na njegovo mjesto mogao sjesti predsjednik stranke Branko Hrg.

Međutim, na tako nešto Bajs ne misli pristati, nego traži da stranka odgovori na neka pitanja i povuče poteze.

'Bio sam uključen u predizborne aktivnosti HSS-a, i to na način da sam bio kandidat za predsjednika stranke. Predsjednik je postao Branko Hrg i, s obzirom na to da znamo kako to završi s protukandidatima u HSS-u, da manje-više nakon izbora nisu više u stranci, čekao sam da vidim što će se događati. Nakon desetak dana izašla je teza da HSS nema svog saborskog zastupnika jer Damir Bajs nije HSS-ovac. To se mora razjasniti. Mogu biti dobar ili loš saborski zastupnik i najbolji ili najgori izbor, ali jesam li zastupnik HSS-a, to moramo raščistiti', rekao je Bajs.

198779,190429,186828,186296
Podsjetio je kako je na parlamentarnim izborima saborski mandat osvojio bivši predsjednik stranke Josip Friščić u II. izbornoj jedinici, gdje je on sam bio drugi na listi, dok je aktualni šef stranke Branko Hrg bio 14. na listi.

Ukoliko se Friščić, čiji je mandat u mirovanju, odluči vratiti, Bajs će se morati povući iz Sabora. 'Razgovarao sam prije deset dana s bivšim predsjednikom stranke i on mi je rekao da se neće vratiti u Sabor. Na kraju krajeva, njegovo je pravo da se uvijek vrati kao saborski zastupnik jer je kao takav i izabran. Mene samo zanima je li točno da HSS nema zastupnika jer, kako kažu, ja nisam HSS-ovac. Ako je to točno, neka me se isključi', zaključio je Bajs.

Upitan hoće li vratiti mandat ako ga isključe iz stranke, Bajs je poručio da će o tome govoriti kada vidi kakvu će odluku donijeti stranka.