NADAHNUTI LUKA BEBIĆ

'Neka Betlehemsko svjetlo donese mir u Sabor'

21.12.2010 u 12:15

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nazočio je danas svečanosti donošenja Betlehemskog svjetla u Hrvatski sabor, kao simbola mira, dobra i ljubavi, koje su i ove godine donijeli predstavnici Saveza izviđača Hrvatske

Uz Betlehemskim svjetlom upaljen lampaš u predvorju sabornice Bebić je izjavio da Betlehemsko svjetlo već 2000 godina obasjava svijet mirom i toplinom te svake godine ponovno svjedoči kako se nije ugasilo, nego se razbuktava i širi cijelom Zemljom.

'To je nešto što nas sve ohrabruje i čini mirnijim i radosnijim. I zato je ovo doba do Božića doba očekivanja nečeg toplijeg, nečeg boljeg, nečeg mirnijeg od onoga što smo imali dosada', poručio je Bebić.

Naglasio je kako na dolazak Betlehemskog svjetla u Sabor ne gleda samo kao na simboliku, već i kao na želju da i Sabor doprinese ozračju mira i dobra.

Izviđače je pozvao da nastave s tom lijepom tradicijom donošenja Betlehemskog svjetla, koje se u cijelom svijetu ove godine obilježava uz poruku 'Vi ste svjetlo svijeta, idite i činite dobra djela'.

Predstavnica Saveza izviđača Hrvatske Mia Galiot kazala je da izviđači svake godine Betlehemsko svjetlo donose u tisuće hrvatskih domova, pa i u Sabor, čijim je zastupnicima i osoblju poželjela mir i dobro.

Već 17. godinu za redom Savez izviđača Hrvatske uključio se u međunarodnu akciju Betlehemsko svjetlo – Svjetlo mira, koje su 11. prosinca preuzeli u Beču, da bi ga dan kasnije donijeli u zagrebačku katedralu.

Betlehemsko svjetlo pali se dva tjedna uoči Božića na velikoj svečanosti na mjestu Kristova rođenja, a potom simbolično obilazi svijet i biva preneseno na svijeće milijuna vjernika.