DAČIĆ O INAUGURACIJI NIKOLIĆA

Nedolazak predsjednika iz regije uvreda je za Srbiju

11.06.2012 u 22:09

Bionic
Reading

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je nedolazak predsjednika država iz okruženja na inauguraciju predsjednika Srbije Tomislava Nikolića organizirani bojkot i uvreda za Srbiju

'Svima treba biti jasno, ovo je uvreda za Srbiju, a ne za Nikolića, on je trenutno predsjednik Srbije, rekao je Dačić, posle konzultacija o vladi kod predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Dačić je izjavio da ga vrlo iznenađuje i ljuti što predsjednici država iz okruženja neće doći na inauguraciju Nikolića.

'To nije odnos prema Nikoliću ili Borisu Tadiću, to je odnos prema Srbiji i to sve pravdaju nekim pričama... A pri tome su im usta puna pomirenja i europskih integracija. Je li to u duhu pomirenja i tih integracija', upitao je Dačić, prenosi Blic.

On je podsjetio da je Boris Tadić išao svuda na inauguraciju u okruženju, osim kada su bili prisutni predstavnici Kosova.
Dačić je, na pitanje jesu li neke izjave Nikolića bile korak prema pomirenju, odgovorio da nije siguran da su mnoge izjave koje su dolazile s drugih strana bile korak prema pomirenju, kao i da je bitno da je Nikolića birao narod Srbije.