IZABRANI PREDSJEDNIK

Nedjelja kao i svaka druga: Biden otišao u crkvu i na grob pokojnog sina

08.11.2020 u 21:20

Bionic
Reading

Joe Biden proveo je svoj prvi dan u svojstvu izabranog predsjednika baš onako kako posljednjih godina provodi svaku nedjelju - odlazeći s obitelji u crkvu. Došao je na misu nešto iza 10.30 sati, a i inače dolazi malo kasnije te odlazi ranije kako prisutstvo njegovih tjelohranitelja ne bi ometalo ostale vjernike. Sve je bilo gotovo isto kao i svake druge nedjelje, osim što su spokoj narušile brojne TV ekipe u iščekivanju izabranog predsjednika upravo na toj lokaciji

Biden je bio u društvu svoje kćeri Ashley i unuka Huntera, a njih dvoje pridružilo mu se - uz ostatak 'prve obitelji' - i na pozornici nakon sinoćnjeg pobjedničkog govora.

Nakon mise, obiteljski trojac odšetao je do obližnjeg groblja gdje počiva Bidenog sin Beau, koji je preminuo u 46. godini od posljedica tumora na mozgu.

Biden je jako vezan za svoju obitelj. Beau je umro 2015. godine, zbog čega se Biden nije kandidirao na predsjedničkim izborima 2016.

Posjetimo, izabrani predsjednik SAD-a katolik je koji se ponosi svojim irskim korijenima i gotovo svake nedjelje posjećuje malu crkvu sv. Josipa u Wilmingtonu.

  • +3
Obitelj Biden na groblju Izvor: Profimedia / Autor: Angela Weiss / AFP / Profimedia

U siječnju je u vezi svojeg pokojnog sina Beaua kazao: 'Svakog se jutra budim i ... pitam se: 'Ponosi li se mnome'?.

Nakon jučerašnjeg pobjedničkog govora, dok su obitelji Biden i Harris s pozornice gledale vatromet, zasvirala je pjesma Coldplaya 'Sky Full of Stars'. Pjesma je to s posebnim značenjem za izabranog predsjednika, kao najdraža pjesma njegovog pokojnog sina. Frontmen Coldplaya Chris Martin, nakon što je čuo da je to bio omiljeni bend Beaua Bidena, pjevao je na njegovom pogrebu.

  • +25
Pobjednički govor Joea Bidena i Kamale Harris Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Harnik / AFP / Profimedia

Donald Trump u nedjelju je pak ponovno otišao na golf igralište u Sterlingu u Virginiji, drugi dan zaredom i nakon objave da je izgubio predsjedničke izbore.

Vrstan igrač golfa, republikanski predsjednik već je bio na golf terenu kad su američki mediji u subotu procijenili da se vodstvo njegova protukandidata Joea Bidena više ne može dostići te da će on postati novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Država.

Donald Trump ne priznaje poraz i tvrdi da su, bez konkretnih dokaza koji bi izbornu pobjedu poduprli, izbori bili prepuni nepravilnosti.

  • +26
Šok i nevjerica među Trumpovim pristašama Izvor: EPA / Autor: JIM LO SCALZO

Na putu od Bijele kuće do golf igrališta u Sterlingu, Donald Trump je mogao vidjeti svoje sugrađane kako ističu transparente s neprijateljskim sloganima.

Dan prije brojni su Amerikanci masovno izašli na ulice glavnih američkih gradova da bi proslavili njegov poraz.