HRT ODGOVORIO HDZ-U

'Nećemo dopustiti da se na novinare i urednike vrši politički pritisak!'

18.09.2014 u 18:12

Bionic
Reading

Nakon što su se u HDZ-u požalili na to kako HTV cenzurira njihovu kandidatkinju za predsjednicu države Kolindu Grabar Kitarović te da je naprasno otkazano njezino gostovanje u jednoj HTV-ovoj emisiji, stigao je i dosta oštar odgovor s HTV-a

Na današnjoj HDZ-ovoj press konferenciji, kaže ravnatelj programa HRT Saša Runjić, izneseno je 'niz insinuacija, neutemeljenih kritika, paušalnih ocjena, pa i kuloarskih naklapanja i uvreda na račun novinara, urednika i programa HRT-a'.

'Kao ravnatelj programa, sukladno svojim ovlastima, donio sam odluku da se otkaže planirano gostovanje gdje Kolinde Grabar Kitarović 19. rujna u emisiji 'Javna stvar' urednika Gorana Rotima u trajanju od 25 minuta. Umjesto toga, ponuđen je puno prikladniji, dulji, atraktivniji i gledaniji termin, dva dana kasnije, 21. rujna u emisiji 'Nedjeljom u 2' urednika Aleksandra Stankovića u trajanju od 60 minuta, što je iz HDZ-a i prihvaćeno, i evo se upravo, kao nešto ekskluzivno, najavljuje u svim programima HRT-a', objašnjava Runjić u priopćenju.

'To se zove uređivačka politika, i sasvim je u skladu s ovlastima i odgovornostima koje imam i dokle god budem obnašao ovu funkciju, ne mislim te ovlasti i odgovornosti prepuštati bilo kome pa ni političkim strankama, kao što ne mislim dopuštati da se na novinare i urednike HRT-a vrši ikakav pritisak u svrhu političke ili bilo koje druge promidžbe', zaključio je ravnatelj programa HTV-a Saša Runjić.

Podsjetimo, HDZ se danas na press konferenciji požalio kako se njihovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović cenzurira. Kazali su kako je u središnjem Dnevniku HRT-a cenzuriran izvještaj o kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović te da su svi kadrovi njezina susreta s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom, predsjednikom vlade Ujedinjenog Kraljevstva Davidom Cameronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel cenzurirani. Uz to su se požalili i da je naprasno otkazano gostovanje Grabar Kitarović u emisiji 'Javna stvar'.