NENAD ČANAK PODNIO OSTAVKU

'Nećakinju mi je dodirivao kao posljednju prostitutku'

25.09.2012 u 17:26

Bionic
Reading

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, podnio je ostavku na mjesto zastupnika u Skupštini Srbije. On je u parlamentu novinarima priznao da je tukao Pavla Lešanovića u Novom Sadu

Čanak je pred desetak zastupnika i novinarima priznao da je sudjelovao u incidentu prije dva dana ispred kavane u Novom Sadu u kojoj je pretučen Lešanović. On je priznao da je tog čovjeka tukao šakama na parkingu ispred kavane, ali je ukazao da ga je on vrijeđao, nazivao lopovom, a kćer njegovog brata 'dodirivao kao posljednju prostitutku'. 'Ako trebam birati između suza svoje djece i mandata narodnog zastupnika, onda to nije nikakav izbor', rekao je Nenad Čanak novinarima u Skupštini Srbije.

'Kada sam vidio suze u očima svoje kćeri, a kćer svog brata doživljavam kao svoju, vratio sam se i na parkingu sreo izgrednika koji je sjedio u automobilu marke BMW. On mi je tada opsovao djecu, na što sam ga ja izvukao iz automobila i udarao šakama', naveo je Čanak. On je kazao da je u restoran otišao na poziv kćeri svog brata i da ga je taj čovjek već s ulaza verbalno napao nazivajući ga lopovom, a da je potom prišao njegovom stolu i počeo 'hvatati za tijelo' djevojku, piše B92.

Čanak je rekao da je taj čovjek, za kojega je rekao da je bio pijan, polio vodom glazbenika uz riječi: 'Zašto sviraš za ovu svinju?' 'Na osnovu svakodnevnih prijetnji smrću, prije dvije godine sam tražio osiguranje od MUP-a, ali mi to nije dano', dodao je Čanak. On je naveo da je želio podnijeti ostavku, ali ona nije prihvaćena jer nije sudski ovjerena. Zatim ju je pred okupljenim zastupnicima i novinarima zgužvao.

'Skupština me nije zaštitila, već je ona sigurna kuća za ratne zločince, Ratka Mladića, Miladina Kovačevića', rekao je Čanak. Nenad Čanak je pojasnio da je podnio ostavku na mjesto zastupnika u skupštini zato što ga parlament nije uzeo u zaštitu zbog incidenta koji se dogodio u Novom Sadu prije nekoliko dana i da je izložen 'linču javnosti' samo zato što je branio čast svoje obitelji.

Čanak je dodao da je ostavku podnio i zbog toga da ga ne bi prozivali da će se pozivati na zastupnički mandat u sudskom postupku i naveo da su neki 'već izrekli presudu u javnosti prije ikakvog sudskog postupka'. On je rekao da je izložen javnom linču 'samo zbog toga što je branio svoju obitelj', a da u Skupštini nije napravljeno ništa da se zaštiti njegov ugled kao narodnog zastupnika. Čanak je rekao da ga nitko ni iz policije ni iz tužiteljstva nije zvao da dade izjavu o incidentu u Novom Sadu, a da on nije htio u javnosti iznositi svoju obranu jer je to prvo trebao reći istražnim organima. Pavle Lešanović optužio je Čanka da ga je u nedjelju ujutro ispred kavane u Novom Sadu pretukao s tjelohraniteljima.