JOSIPOVIĆ

'Ne zanima me hoće li se Bandić kandidirati'

05.09.2009 u 12:23

Bionic
Reading

'Nisam u sukobu s Zoranom Milanovićem. Ne kanim pitati Milana Bandića hoće li me podržati ili se pak kandidirati na predsjedničkim izborima. Ova nagađanja najviše škode njemu samom. Složeni odnosi u SDP-u se ne reflektiraju na moju kampanju', kazao je predsjednički kandidat najjače oporbene stranke u intervjuu tjedna na zagrebačkom Radiju 101

Josipović kaže da svi građani Hrvatske imaju pravo glasa, pa tako i oni u dijaspori, prenosi Jutarnji list.

'Ako je to tako, onda nema smisla raspravljati o tome nego pokušati dobiti i njihove glasove', kazao je SDP-ov kandidat.

Kazao je da je trenutna Vlada Jadranke Kosor slaba i klimava te bez legitimiteta, ali ukoliko ostane i nakon predsjedničkih izbora, on će surađivati s premijerkom 'kao i sa svakim šefom Vlade koji će obnašati tu dužnost'.

Na neke primjedbe slušatelja da nema dovoljno odlučnosti, Josipović ja kazao da mu to ne nedostaje te da se sve da riješiti u kulturnom dijalogu i razgovoru.

Ponudio je sebe kao uglađenog, pristojnog i pravednog predsjednika za suvremenu Hrvatsku.

'Mislim da je Hrvatskoj dosta onih koji viču i udaraju šakom o stol, ali neučinkovito', našalio se Josipović.

O svojim konkurentima je kazao da ih respektira, ali ih se ne boji te da će on biti novi stanovnik Pantovčaka. Andriju Hebranga nije spomenuo ni jednom u razgovoru, a za Nadana Vidoševića kratko je kazao da je njegov nastupni govor više sličio na najavljivanje kandidature za ministra gospodarstva nego predsjednika Republike.

Nije želio govoriti je li oporba trebala imati zajedničkog predsjedničkog kandidata jer stranke su odabrale svoje kandidate i nema smisla sada o tome raspravljati. 'Svatko se ima pravo kandidirati', zaključio je samouvjereni Josipović.