DUBRAVKO RUŽIĆ

'Ne vjerujem da nije bilo propusta. Laž je da je Matteo imao srčanu manu!'

21.08.2018 u 20:08

Bionic
Reading

Nalazi obdukcije nesretno preminulog Mattea Ružića njegovi roditelji ne prihvaćaju. Upravo zato organiziran je još jedan tihi prosvjed u Zaprešiću, a među okupljenim građanima bio je i otac preminulog Mattea koji je i organizirao okupljanje

Matteov otac jučer je nakon objave obdukcijskih nalaza razgovarao s ministrom Kujundžićem, kaže kako ne vjeruje da nije bilo nikakvih propusta u proceduri pružanja Hitne medicinske pomoći njegovom sinu.

"Ne vjerujem da nije bilo propusta. Ljudi su ogorčeni, ja sam ogorčen sustavom. Samo molim da netko odgovara za to. Ja ne mogu razmišljati, ne mogu ništa više. Čekam deset dana da vidim što će biti. Ne mogu optužiti nikoga no sustav ne valja. Molim ljude da mi pomognu da sve ovo izdržim, da mogu ići dalje. Da vidim pravdu", rekao je za RTL Dubravko Ružić.

Kazao je kako za srčanu manu, koja je konstatirana kao glavni uzrok smrti Mattea Ružića, Dubravko Ružić kaže da ništa nije znao.

"Moje dijete nije imalo nikakvu srčanu manu. Postoje liječnički kartoni, nikad mi nitko nije rekao da on ima srčanu manu. To je laž, a što oni pričaju... Ne mogu reći da lažu dok ne vidim sve", rekao je.

Kazao je kako je ponosan na građane i prijatelje na pruženoj podršci. Poručuje kako je prosvjed organizirao da se ovakva sudbina ne dogodi više nikada, nikome u Hrvatskoj.

  • +2
Svijeće za preminulog Mattea Ružića Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Grgic / CROPIX

"Moje dijete nitko neće vratiti. Nitko. A ovo je apsurd da mi ne možemo živjeti kao normalni ljudi, to je sramota. Da novac čini čovjeka. Nemam riječi. Više ne znam što pričam. Izbezumljen sam i dosta mi je svega. Za deset ću dana dati izjavu kad od ministra dobijem svu papirologiju. Želim znati istinu. Da vidim što je bilo s mojim djetetom, koje su institucije zakazale, ako nije bilo propusta da se ispričam, a ako ima propusta želim da odgovorni odgovaraju za ono što se desilo", rekao je.