SMIJEŠNE OPTUŽBE

'Ne vjerujem da je oporba financirala prosvjede'

02.03.2011 u 22:39

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović na novinarsko pitanje da komentira optužbe dijela HDZ-a da je oporba financirala nasilje na prosvjedima, kazao je kako u to apsolutno ne vjeruje

"Ja u to apsolutno ne vjerujem, mislim da su te optužbe smiješne. Pa vidjeli ste kakve programske platforme izlaze iz nekih od tih parola i demonstracija. Mislim da je to jedan izgovor za dnevno-političke svrhe i nije dobro da se to čini jer danas Hrvatskoj treba jedinstvo u reformama, jedinstvo u europskoj politici pa treba i jedinstvo u tome da se na ovim prosvjedima, jer prosvjedi jesu, načelno gledano, legitimni i legalni, izbjegne nasilje", rekao je Josipović odgovarajući na novinarska pitanja u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) u kojoj je održan gospodarski forum u povodu službenog posjeta predsjednika entiteta Republike Srpske Milorada Dodiga Hrvatskoj.

Predsjednik je naglasio kako se nasilje, koje se dogodilo na prosvjedima, više ne bi smjelo ponoviti te da nisu dobre međusobne optužbe koje nemaju puno osnove.