RUŽA TOMAŠIĆ RAZOČARANA

'Ne treba se veseliti ulasku u EU'

22.01.2012 u 21:03

Bionic
Reading

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić izjavila je večeras, nakon objave prvih nepotpunih rezultata referenduma, da je razočarana tim rezultatima

'Razočarana sam tim rezultatima, ali u dubini duše znala sam da će ulazak dobiti većinsku potporu jer je promidžba bila agresivna u korist ulaska u EU, a premalo je bilo prilike da se čuju stajališta protiv tog ulaska', rekla je Tomašić u telefonskoj izjavi za Hinu iz Velike Kopanice u Slavoniji, gdje u krugu rodbine prati objavljivanje rezultata današnjeg referenduma.

Prema prvim rezultatima DIP-a, više od 67 posto birača podržalo je ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Po ocjeni Ruže Tomašić, Hrvatska još nije spremna za ulazak u EU, ali su ljudi ogorčeni stanjem u Hrvatskoj pa izlaz traže u EU.

'Ne treba se veseliti ulasku Hrvatske u EU jer nas čeka težak posao i mnoštvo obaveza', istaknula je Tomašić dodavši kako ćemo, unatoč ulasku u EU, ipak 'sami morati rješavati vlastite poteškoće'.

Na upit kako komentira slabu izlaznost birača i treba li zbog toga ponoviti referendum, Tomašić je rekla kako je zakon jasan i njime je predviđeno da je za prolazak referenduma potrebno 50 posto plus jedan glas potpore od broja onih koji su izašli na birališta. 'Sada se tu više ništa ne može učiniti', dodala je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić