APEL POLICIJE

Ne skidajte oznake za opasnost od mina!

23.11.2011 u 15:45

Bionic
Reading

Jedanaest velikih i pet malih ploča s oznakama o minskoj opasnosti ukradeno je na vinkovačkom području od 15. travnja do 7. rujna ove godine, izvijestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava (PU)

Jedna ploča vrijedi nekoliko stotina kuna, no kad se ukloni, ona je kudikamo skuplja jer se slučajni prolaznik i ne sluteći može naći na području opasnu za život, upozorava policija.

Jedna oznaka je ukradena s ruba minski sumnjiva područja kod naselja Borinaca u Vinkovcima, a ostale s ruba minski sumnjiva područja, šume Vrapčane na području vinkovačkoga prigradskog naselja Mirkovaca. Materijalna šteta za Hrvatski centar za razminiranje (HCR) iznosi više od pet tisuća kuna.

Policija podsjeća kako je ploča o minskoj opasnosti jasno i vidljivo upozorenje na opasnost od mina te zabranu ulaska stanovništva u minski sumnjiv prostor. Uklanjanje ili oštećenje oznaka upozorenja na minsku opasnost kažnjivo je, kao i neovlašten ulazak u minski sumnjivo područje. U Vukovarsko-srijemskoj županiji minski su sumnjiva još oko 43 četvorna kilometra prostora.