STAZIĆ STAO UZ KOMADINU

'Ne podmeće mu nitko iz SDP-a, to su medijske spletke'

28.06.2012 u 11:46

Bionic
Reading

Navodno pretendiranje bivšeg SDP-ovog ministra prometa Zlatka Komadine na mjesto predsjednika Sabora je bedastoća, a sumnje da mu podmeću 'prijatelji iz stranke' nemaju smisla jer su to samo spletke - smatra SDP-ov potpredsjednik Sabora Nenad Stazić

U SDP-u se podigla prašina nakon napisa u Globusu u kojem neimenovani izvor tvrdi da bivši ministar prometa Zlatko Komadina priželjkuje poziciju predsjednika Sabora s obzirom da je aktualni šef Sabora Boris Šprem operiran i u bolnici zbog maligne bolesti.

Zlatko Komadina burno je reagirao na te, kako je rekao, insinuacije i rekao da ih se ne bi mogao posramiti ni Göbbels. 'Neka se stide svi koji su sudjelovali u plasiranju te informacije. Špremu treba mir, znam kako je to biti bolestan. Neprijatelja se znam čuvati, ali teško se čuvati prijatelja. To je plasirao netko iz SDP-a, ali bih htio da to kaže imenom i prezimenom', rekao je Komadina koji je, podsjetimo, upravo pod izlikom lošeg zdravstvenog stanja napustio poziciju ministra prometa.

Njegov stranački kolega i potpredsjednik Sabora Nenad Stazić rekao je u razgovoru za tportal da su napisi o Komadininim navodnim ambicijama 'evidentna bedarija'.

'To je glupost za koju ne znam kako je uopće došla u medije. Nitko sigurno nije mislio da Komadina želi Špremovo mjesto i, uvjeravam vas, poznajem Komadinu vrlo dobro i on je izuzetno korektan čovjek! To sigurno nije istina', kaže Stazić i na pitanje kako komentira sumnju Komadine da su u te napise umiješani 'prijatelji iz SDP-a' odgovara: 'Ne vjerujem da mu podmeće itko iz stranke, mislim da su to samo medijska nagađanja i pokušaji spletkarenja.'

U izjavi novinarima u Saboru Komadina je kazao da mu podmeću 'slinavci oko Milanovića' koji se na taj način žele dodvoriti predsjedniku stranke. 'Ja ne znam tko to radi, ali onaj tko radi je jako zločest i zlonamjeran. Apsolutno sam sigurna da gospodin Komadina nema nikakve veze s tim glasinama', prokomentirala je Mirela Holy, upitana zna li ona tko bi mogli biti 'slinavci'.

'Ja zaista ne znam taj termin. U SDP-u nema slinavaca. No isto tako mislim da nije korektno da se nekoga kandidira ili ne ako on to ne želi', prokomentirao je SDP-ov saborski zastupnik Ivo Jelušić.

Upitan ima li previranja u stranci, Jelušić je kazao da po njegovom mišljenju nema. 'Nema podmetanja, ali naravno da ima različitih interesa. To je normalno u svakoj stranci', kazao je Jelušić.