MESIĆ NAKON INCIDENTA NA RTL-U

'Ne osjećam se odgovornim!'

15.02.2010 u 11:53

Bionic
Reading

Samo par dana nego što će nakon deset godina otići s mjesta predsjednika države, Stjepan Mesić oprostio se s vladajućom garniturom u Banskim dvorima

'Suradnja između Vlade i predsjednika Mesića ovih šest do sedam mjeseci bila je primjerena, korektna i konstruktivna', poručila je nakon oproštajnog susreta premijerka Jadranka Kosor

Ona se sa svojim ministrima Mesiću zahvalila na njegovu važnom radu u posljednjim deset godina. 'Tih deset godina Mesić je dao doprinos demokratizaciji društva i približavanju Hrvatske Europskoj uniji i njegovo iskustva može pomoći Vladu u daljnjem poslu. Iz osobnog iskustva mogu reći da smo surađivali u različitim fazama i da je ta suradnja bila dobra, žao mi je što ona neće biti nastavljena no mislim da će Mesić biti nezaobilazni faktor u političkom životu', rekla je Kosor. Suradnju s premijerkom pohvalio je i sam Mesić poručivši da je tu i tamo bilo nesporazuma, no da je život takav. 'Uvijek je bila dobra namjera i svi smo imali isti interes – demokratizaciju društva, europeizaciju i da svatko pred zakonom jednak. Vladi želim puno uspjeha i ja sam uvijek na raspolaganju', rekao je Mesić.

Nakon jučerašnjeg gafa na RTL-u, novinare je zanimalo osjeća li se Mesić odgovornim zato što je povjerenje građana u institucije države poljuljano, na što je on odgovorio da se ne osjeća odgovornim.

Premijerku Kosor novinari su upitali očekuje li jednako dobru suradnju i s Ivom Josipovićem. 'Bit ću jako zadovoljna ako bude kao i ona s Mesićem nema razloga da to ne bude tako s novoizabranim predsjednikom Jospovićem s kojim sam već za 19. veljače dogovorila sastanak o suradnji', rekla je premijerka.