RAKAR O MINISTRU POLICIJE

'Ne odlučuje Karamarko što je zakonito, a što ne!'

14.04.2010 u 12:58

Bionic
Reading

Marko Rakar, vjerojatno najpoznatiji hrvatski bloger, koji se trenutačno nalazi u sjedištu zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj ulici gdje policija pretražuje posljednje računalo koje mu je privremeno oduzeto, u razgovoru za tportal kaže da će o tužbi protiv policije odlučiti kad dobije sudski spis o svom slučaju te odgovara na teze ministra Karamarka prema kojima 'policija ne može prekršiti zakon'

Za početak smo Rakara pitali ima li ikakva saznanja o uhićenju bivše pročelnice karlovačkog Ureda za obranu i pretres stana djelatnika MORH-a Enesa Felića, na što nam je rekao samo da je za pretres stana djelatnika MORH-a saznao danas u policiji. 'No zanimljivo je da njega nisu uhitili, ali mene jesu', dodaje Rakar.

S obzirom na to da je u nekim medijima objavljeno da će Rakar tužiti policiju zbog nezakonita postupanja, pitali smo ga je li to zaista istina.

'O tužbi ću odlučiti kad dobijemo spis od suda, a to će sigurno potrajati', kaže nam Rakar.

Za kraj smo ga zamolili da prokomentira nedavnu izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, koji je ustvrdio kako slučaj objave Registra branitelja 'plijeni toliku javnu pozornost da je svaka aktivnost pod posebnim povećalom i mogućnost nezakonitog postupanja policije praktički ne postoji'.

'Mislim da ministar brani struku, ali na sreću, nije on taj koji odlučuje što je zakonito, a što nije', kaže Rakar.