BRAZIL VS. FRANCUSKA

Ne mogu se dogovoriti jesu li ostaci Airbusa nađeni ili ne

05.06.2009 u 18:42

Bionic
Reading

Brazil i Francuska i dalje se ne mogu dogovoriti jesu li ostaci srušenog francuskog Airbusa pronađeni ili ne, javlja u petak agencija Associated Press

Brazilski dužnosnici ustrajno ponavljaju da su pripadnici njihova zrakoplovstva primijetili ostatke zrakoplova Air Francea, razasute po površini oceana. Brigadni general zračnih snaga Ramon Cardoso u petak je ponovio da je uvjeren da su opažena sjedišta, mrlja od kerozina i ostali manji dijelovi zrakoplova baš oni s leta 447 koji se u nedjelju s 228 putnika i članova posade, na letu od Rija do Pariza, srušio u Atlantiku.

Međutim, brodovi koje su navodili piloti brazilskog zrakoplovstva zbog loše vidljivosti nisu uspjeli pronaći te dijelove. Također, francuski ministar prometa Dominique Bussereau rekao da je francuska istraga nije uspjela pronaći dijelove Airbusa A330.

U međuvremenu je ured francuskog državnog tužiteljstva priopćio da je povodom te nesreće otvorio istragu o ubojstvu, što je rutinska mjera kada su u pitanju slučajevi smrti francuskih državljana izvan Francuske. Nije naznačeno postoje li ikakve sumnje u kriminalne postupke u tom slučaju.