BOLNICA: DOBIT ĆE POTREBNU SKRB

Ne mogu pomoći bolesnom novorođenčetu jer je neradni dan?!

01.11.2011 u 14:56

Bionic
Reading

Zadranin Jure Karamarko (25 ) u strahu za život svog tek rođenog sina uputio je apel ministru zdravstva Darku Milinoviću da pomogne njegovom sinu u bolnici Rebro gdje su mu, kako nam je rekao, liječnici rekli da nitko na neradni dan ne može donijeti odluku o operaciji njegova sina.

Mladi otac uplašen je za život svog djeteta i potpuno razočaran u sustav i tvrdnju da se mora čekati radni dan da bi mu se odlučilo hoće li mu sin biti operiran očajnički se odlučio preko medija zatražiti pomoć.

'Sin mi je rođen prije tri dana i rečeno mi je da potpuno zdrav. No, doktorica je primijetila probleme, a potom je kardiolog utvrdio da ima srčanu manu odnosno da mu je pukla aorta na srcu. U zadarskoj bolnici su odlučili da se bebu hitno odvede u Zagreb na Rebro i beba je u ponoć poslana u Zagreb. Meni su u zadarskoj bolnici rekli da moram u Zadru čekati radni dan da sakupim sve papire i zbog toga nisam išao sa djetetom u Zagreb, a dijete je dovedeno oko tri sata ujutro u Rebro gdje ga je pregledao liječnik. Meni su u Zadru rekli da je to hitan slučaj i da će ga vjerojatno hitno poslati na operaciju u Austriju. No, liječnica koja je dijete ujutro preuzela je rekla da se na neradni dan ne može ništa poduzeti jer da je samo jedan doktor u bolnici odnosno da će sljedeći dan kolegij odlučiti što dalje. Ja sam otac i morao sam sve poduzeti za spas svog djeteta jer su mi u zadarskoj bolnici rekli da se hitno mora reagirati i zato sam apelirao na ministra da sve poduzme kako ne bi bilo kasno zbog sustava koji ne može donijeti odluku na neradni dan. Meni ne treba članak sutra u novinama, meni treba reakcija odmah i zato preko portala apeliram i molim za pomoć svome djetetu', rekao je Jure Karamarko.

Bolnica tvrdi: Diječak će dobiti potrebnu liječničku skrb

Riječ je o djetetu koje je kako doznajemo iz izvora u bolnici, smješteno na intenzivnoj njezi KBC-a Zagreb, gdje je stiglo iz Zadra u trećem danu svog života. Bebi je još u bolnici u Zadru, nakon rođenja pregledao kardiolog i ultrazvučnim pregledom ustanovio napuknuće luka aorte.

Kako doznajemo iz bolnice, dijete je pregledano čim je stiglo iz Zadra, a unatoč tome što je riječ o teškoj srčanoj greški, beba je trenutno stabilna i na propisanoj terapiji.

Nije točno, tvrde iz bolnice, da nije bilo nikoga da pregleda dijete, a riječ je je o tome da će liječnici dodatnim pretragama procijeniti treba li bebi operacija u inozemstvu ili kateterizacija. Također, uz to doznajemo da su u bolnicu, zbog stanja djeteta stigli svi liječnici pa tako i šef pedijatrije profesor dr. Ivan Malčić kao i ravnatelj KBC-a Rebro akademik Željko Rainer pa nema brige o tome da dijete neće dobiti potrebnu liječničku skrb.