MINISTRICA U OSTAVCI

'Ne mogu ostati u Vladi ako sam izgubila povjerenje premijera'

07.06.2012 u 20:37

Bionic
Reading

'I dalje smatram da nisam učinila ništa spektakularno, ali ne možete više biti ministar u vladi ako ste izgubili povjerenje premijera', izjavila je ministrica u ostavci, Mirela Holy za 24sata TV

'Medijski pritisak bio je velik, a to je nanijelo štetu Vladi pa sam podnijela ostavku', kazala je ministrica u ostavci, Mirela Holy za 24sata TV.

'Nisam smatrala da taj moj potez ima neku veliku političku težinu; ja sam doživljavala to kao ljudsku gestu. Nije mi prvi put da sam zastupala stavove građana koji su mi se obratili za pomoć, bilo da su članovi stranke ili ne. Kao saborska zastupnica željela sam pomoći onima koji su me tražili za pomoć. No ovo sada je bila moja kriva procjena, jer sam to učinila kao ministrica', naglasila je još do danas glavna osoba u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, Mirela Holy.

Mirela Holy je rekla kako se s premijerom Zoranom Milanovićem čula više puta, da je njegov stav jasan i da je prihvatio njezinu ostavku, međutim, nije htjela otkriti niti jedan drugi detalj iz njihova razgovora.

Holy je dodala kako je od samog početka bila pod velikim pritiskom, jer se protiv nje vodila snažna medijska kampanja. Smatra kako se zamjerila moćnim lobijima kojima se nisu svidjele planirane promjene koje je željela uvesti.

'I dalje smatram da nisam učinila ništa spektakularno, ali ne možete biti ministar u Vladi ako ste izgubili povjerenje premijera', naglasila je ministrica u ostavci.

'Ja sam možda glupa osoba; željela sam pomoći osobi koja me to tražila. Očito je percepcija javnosti drukčija', rekla je Holy i dodala kako bi voljela znati kako je sadržaj privatnog maila dospio u javnost.

'Mislim da sam bila meta špijunaže', smatra Holy i dodaje kako država svakako mora istražiti taj slučaj i da su time prekršena njezina ljudska i ustavna prava.

'Kao saborska zastupnica poslala sam cijeli niz sličnih mailova; uputila sam cijeli niz preporuka, a sad, je li to pogrešno ili nije, ne znam. Možda imam pogrešan pristup', kazala je Holy koja nije osobno poznavala Heidi Maziju – subjekt spornog maila.

Holy namjerava svoju političku karijeru nastaviti kao saborska zastupnica.

'Mislim i dalje raditi u Saboru i biti vrijedna, pomagati građankama i građanima', rekla je Holy i dodala da ne zna tko će je naslijediti u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

'Odluka je premijera koga će izabrati za mog nasljednika', zaključila je Holy.