PRESUMPCIJA NEVINOSTI

Navodni narko boss tuži predsjednika Srbije

13.09.2010 u 15:43

Bionic
Reading

Darko Šarić, kojeg se sumnjiči za krijumčarenje više od dvije tone kokaina, tužio je Srbiju zbog izjava najviših državnih dužnosnika kojima je 'povrijeđena pretpostavka nevinosti'

On je zatražio da mu država isplati 10 milijuna dinara (695 tisuća kuna), priopćio je njegov odvjetnik Zdenko Tomanović.

Tomanović je podnio tužbu u ime Šarića zbog izjava predsjednika Srbije Borisa Tadića, ministara pravde i unutrašnjih poslova Snežane Malović i Ivice Dačića i državnog tajnika ministarstva pravde Slobodana Homena.

'Ne smiju predstavnici državnih organa suditi javno prije nego što je suđenje i počelo i proglašavati krivim nikoga, pa ni Darka Šarića', naveo je Tomanović, a prenosi B92.

'Predstavnici izvršne vlasti su u brojnim javnim nastupima izricali javne presude i Šarića proglasili krivim prije početka suđenja, te time doveli u pitanje pošteno i pravično suđenje i zajedno s velikim brojem novinskih tekstova i televizijskih izvještaja nametnuli pretpostavku krivice', dodao je Tomanović.

Početak suđenja Šarićevoj grupi zakazan je za 20. rujna pred Specijalnim sudom.

Šarić je u bijegu, a na optuženičkoj klupi sjedit će 13 od ukupno 20 optuženih jer su, osim Šarića, još šestorica optuženih u bijegu.