BUNGA BUNGA TRAKAVICA

Navodni Berlusconijevi ucjenjivači uhićeni u Rimu

01.09.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Par koji je dovodio žene na privatne zabave talijanskog premijera rekao je da mu je plaćeno da se nagodi s tužiteljem kako bi izbjegao suđenje, piše The Guardian

Dvije osobe koje su navodno ucjenjivale talijanskog premijer Silvija Berlusconija uhićene su u Rimu u četvrtak, javlja The Guardian.

Giampaola Tarantini, koja je uhićena u zoru u svom stanu u blizini Via Veneto - jedne od najbogatijih rimskih ulica - bila je središnja figura u seks skandalu u kojem je Berlusconi skoro svrgnut s vlasti prije dvije godine.

U izjavi policiji objavljenoj u rujnu 2009, poduzetnica iz Barija na jugu Italije priznala je da je dovela oko 30 žena za privatne večere i zabave talijanskog premijera. Ona tvrdi da je s njim najmanje šest žena provelo noć.

Također je uhićen i njezin suprug Angelo Vevenuto, a izdan je i nalog za uhićenje treće osobe za koju se vjeruje da nije u Italiji. Prema talijanskim medijima, oni su optuženi za primanje 500.000 eura od Berlusconija, uključujući i najam ovog skupocjenog stana u kojem su živjeli.

Detalji istrage procurili su prošli mjesec u vijestima časopisa koji pripadaju Berlusconiju. Časopis Panorama tvrdi da su tužitelji vjerovali da je Tarantini bio plaćen da prestane pobijati premijerove tvrdnje da nije bio svjestan da su žene koje su prisustvovale njegovim zabavama bile prostitutke.

Panorama tvrdi da je u telefonskim razgovorima koje je snimala i policija Tarantini više puta rekao da Berlusconi nije znao tko su te žene. A Berlusconi im je platio kako bi bio siguran da će se nagoditi s tužiteljem.