HRT PAO NA ISPITU

Navijači opet 'ubijali Srbina' u TV prijenosu

18.10.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon što je spomenuto skandiranje na nedavnoj utakmici Hrvatske i Srbije uzrokovalo dosta rasprava u hrvatskoj javnosti te se HTV nakon tadašnjeg neograđivanja obvezao da će to ubuduće činiti, današnji prijenos izgledao je kao repriza sporne varaždinske utakmice

Nekoliko dana nakon što se vrh HDZ-a, poslije više godina zaglušujuće šutnje, iznenadno uzbunio protiv učestale ksenofobije i govora mržnje na hrvatskim stadionima - najavivši pritom da bi se ubuduće u slučaju neciviliziranog skandiranja mogle prekidati utakmice - prozvane navijačke grupacije nesmetano su nastavile sa svojim prokušanim repertoarom. Prema pisanju Jutarnjeg lista, na današnjoj utakmici između Zagreba i Dinama, navijači potonjeg kluba jasno i glasno su skandirali 'ubij Srbina', a što je također zanimljivo, ni ovaj put komentator HTV-a ni jednom se riječju nije ogradio ili pak ispričao gledateljima koji su prijenos pratili preko malih ekrana.

Štoviše, nakon što je spomenuto skandiranje na nedavnoj utakmici Hrvatske i Srbije uzrokovalo dosta rasprava u hrvatskoj javnosti te se HTV nakon tadašnjeg neograđivanja obvezao da će to ubuduće činiti, današnji prijenos izgledao je kao repriza sporne varaždinske utakmice. Naime, tada se spominjalo da će HTV u prijenosima gasiti ton ako dođe do sličnih ispada, kao što je najavljeno i da će se komentatori ograđivati od ovakvih uzvika s tribina. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo.