turističke brojke

Nautičari su najbolji potrošači na Jadranu: Dnevno troše gotovo 1400 kuna po osobi, a najviše će ih tek stići, rujan je njihov mjesec

12.08.2022 u 21:37

Bionic
Reading

Ovogodišnji turistički brojevi neprestano se uspoređuju s onima iz rekordne pretpandemijske godine, mnogi stručnjaci tvrde da je od broja noćenja i dolazaka mnogo važnija potrošnja

Upravo se nautičari smatraju najboljim potrošačima na našoj obali, donosi HRT. Prema informacijama Udruženja čarteraša pri HGK nautičari u prosjeku dnevno potroše oko 185 eura po osobi.

Popularno nautičko odredište Biograd na moru i ove je godine mamac za goste. Osobito zbog blizine bisera ovog dijela obale - brojnih otoka i otočića, uključujući Kornate.

'Petnaest godina dolazimo ovamo, u Hrvatsku, i uistinu je dobro. Vozimo brodove, pijemo pivo, jedemo, sve je dobro', rekao je gost iz Njemačke Alex. 'Tu smo od subote. Opuštamo se i uživamo. Smješteni smo malo sjevernije, u Turnju, i sada idemo brodom oko Pašmana', kazala je Tina, gošća iz Slovenije.

Iako je po prihodima najbolji glavni dio sezone, nautičari najviše vole rujan. Rezervacije su za jesen dobre i gotovo da nema slobodnih kapaciteta.

  • +9
Nautičari u Makarskoj Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic