'GAĐALO SE VOJNE CILJEVE'

NATO opovrgao ubojstvo civila u Libiji

25.06.2011 u 18:57

Bionic
Reading

NATO-ov glasnogovornik u subotu je opovrgao informaciju libijske državne televizije po kojoj je u napadu Saveza na Bregu ubijeno 15 civila, objasnivši kako su ciljevi koalicijskih snaga bili 'vojni'

'Nato je ciljao zgrade u napuštenom dijelu Brege, koje su korištene kao skladište oružja. Riječ je o vojnim ciljevima', rekao je za France presse glasnogovornik NATO-ove misije u Libiji. 'Imali smo dovoljno vremena kako bismo proučili cijelo područje, jer smo željeli biti sigurni prije napada. Prije akcije napravili smo vrlo detaljan plan', rekao je i dodao kako je dobio informaciju o navodnim civilnim žrtvama, ali da za nju nema nikakvih indicija.

Glasnogovornik NATO-ove operacije 'Ujedinjeni zaštitnik' Mike Bracken za France presse je rekao: 'Obratili smo veliku pozornost na to da ne stradaju civili. Štoviše, u posljednji smo trenutak upotrijebili drugo oružje kako ne bismo riskirali i ranili civile'.

Libijska agencija Jana izvijestila je kako se napad dogodio u subotu. 'Atlantska koalicija bombardirala je civilna mjesta, među kojima jednu pekarnicu i restoran u Bregi, pri čemu je ubijeno 15 mučenika, a 20 ih je ranjeno. Riječ je o osobama koje su se u tom trenutku zatekle na tim mjestima', objavila je državna televizija.