ULIČNE BORBE U MISRATI

NATO bombardirao odašiljače u Libiji

20.04.2011 u 15:30

Bionic
Reading

Zrakoplovi NATO-a izveli su zračne udare na telekomunikacije i odašiljače u nekoliko libijskih gradova, objavila je u srijedu libijska državna televizija, dok pobunjenici i snage odane režimu Moamera Gadafija vode ulične borbe u posljednjem pobunjeničkom uporištu na zapadu zemlje Misrati

Program Al Libija nije precizirao kada je do NATO-ovih napada došlo niti je objavila neke druge detalje.

'Telekomunikacijska infrastruktura i radijski i televizijski odašiljači u nekoliko libijskih gradova bili su meta zračnih napada zrakoplova križarske kolonijalne agresije', objavila je televizija.

Zapadni dužnosnici kazali su kako NATO napada samo vojne ciljeve u skladu s mandatom UN-a o osiguranju zone zabrane letenja i zaštite libijskih civila od snaga režima Moamera Gadafija.

U srijedu traju i sukobi provladinih snaga i pobunjenika oko nadzora glavne prometnice u Misrati u kojima su pobunjenici, kako sami tvrde, osvarili male pomake, no to nijedan neovisni izvor nije potvrdio.

Snage odane Gadafiju dan ranije bombardirale su nekoliko područja ovog obalnog grada no u srijedu nije bilo topničkih napada.

'Borbe još traju u ulici Tripoli', kazao je glasnogovornik pobunjenika govoreći o glavnoj ulici koja povezuje središte grada i južna predgrađa.

Po njemu pobunjenici kontroliraju 50 posto ulica dok ostalih 50 posto kontroliraju Gadafijeve snage i snajperisti.

Misrata je treći grad po veličini u Libiji i posljednje pobunjeničko uporište u zapadnom dijelu zemlje.