NESREĆA KOD POREČA

Nasukala se slovenska brodica, troje ozlijeđenih

10.08.2009 u 12:46

Bionic
Reading

Slovenska motorna brodica registarskih oznaka KP-2047 nasukala se u subotu, 8. kolovoza u 21,40 sati između otočića Frižitala i Bilog školja, u blizini Poreča, pri čemu su ozlijeđene tri osobe, ali more nije onečišćeno, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U priopćenju se navodi da je jučer u 10,45 sati plovilo odsukano, otegljeno i izvađeno u marini Funtani, pri čemu okoliš također nije onečišćen.

Nastavak upravno-sigurnosnog protokola s voditeljem brodice, 42-godišnjim slovenskim državljaninom J.P. najavljen je za danas u prostorijama porečke Lučke ispostave, navodi u priopćenju Samostalni odjel za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U priopćenju se navodi da je nakon nasukavanja slovenske motorne brodice u subotu, 8. kolovoza oko 21,45 sati, na temelju izravne veze s njezinim voditeljem, na to mjesto upućena brza brodica oznake 102 PO s voditeljem B.M., djelatnikom porečke Lučke ispostave. U 22,05 sati pronađeno je nasukano plovilo.

Nasukanom brodicom upravljao je vlasnik, 42-godišnji slovenski državljanin J.P., a u trenutku kad se brodica nasukala na njoj je bilo još osam osoba. Ozlijeđene su tri osobe, ali okoliš nije onečišćen.

Sve su osobe s nasukanog broda, osim voditelja, koji je na njemu ostao, prevezene do Poreča. Voditelj slovenske brodice poslije je prevezen na obalu brodicom SC Zelena te su ga djelatnici porečke Policijske postaje po dogovoru doveli u porečku Lučku ispostavu, gdje je s njim obavljen informativni razgovor.

O ozlijeđenim osobama pobrinula se Hitna medicinska pomoć iz Poreča, navodi u priopćenju Samostalni odjel za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.