STIŽU PRVE BROJKE

Neslužbeni rezultati: Nastavnici ogromnom većinom odbili ponudu Vlade!

28.11.2019 u 14:49

Bionic
Reading

Preko 90 posto učitelja i nastavnika po, za sada, nepotpunim rezultatima odbilo je ponudu Vlade o povećanju plaće i uvođenju novih dodataka. Službeni rezultati objavit će se sutra

Preko 90 posto učitelja i nastavnika odbilo je Vladinu ponudu o povećanju i uvođenju dodataka, a štrajk se nastavlja piše na nastavnici.org. Rezultati nisu potpuni niti su preliminarni, ali, kako navode, podaci su apsolutno nedvojbeni.

Do 15.20 u četvrtak, protiv prijedloga Vlade izjasnilo se 94,55 posto onih koji su pristupili referendumu (njih 2431), dok ih je 5,45 posto bilo za prijedlog (140). Za nastavak štrajka, a na stranici nastavnici.org se naglašava kako su ti podaci nepotpuni i nejasni, izjasnilo se 1407, a protiv je bilo 99 učitelja i nastavnika.

  • +10
Nastavnici štrajkaši u Puli snimili svoju milenijsku fotografiju Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Tijek izjašnjavanja odnosno prebrojavanja glasova nastavnika i učitelja po školama u Hrvatskoj može se uživo pratiti i na ovom linku.

Službeni rezultati bit će objavljeni sutra.

>>> [ANKETA] Dok učitelji i nastavnici zaokružuju po svemu sudeći konačno NE, pitamo vas: Trebaju li prihvatiti ponudu Vlade?