NEISPLATA PLAĆA

Nastavlja se agonija Hotela 'Marina' u Selcu

26.07.2011 u 17:56

Bionic
Reading

Trideset radnika Hotela 'Marina' u Selcu nastavit će štrajk koji su obustavom dijela usluga započeli početkom srpnja, a ako im se do 29. srpnja ne isplate dvije plaće, nastaviti štrajk radikalnijim mjerama, što bi moglo dovesti do zatvaranja hotela, zaključeno je danas na skupu radnika i štrajkaškog odbora

Kako se navodi u priopćenju Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH), radnici su danas očekivali rezultate sastanka vlasnika hotela Ivana Klokočkog i ministrice financija Martine Dalić na kojemu bi se pokušalo naći rješenje problema zbog kojeg već šest mjeseci nisu primili plaću.

No, kako sastanak nije održan, na skupu je odlučeno da će radnici nastaviti štrajk tako da će 27. srpnja gostima poslužiti doručak, a u sobama obaviti samo osnovne poslove.

Od vlasnika hotela zatražili su isplate dvaju plaća, prve najkasnije do 27. srpnja, a druge do 29. srpnja. Ako plaće budu isplaćene, nastavit će pregovore o isplati ostalih dugovanja.

Vlasnik Hotela 'Marina' Ivan Klokočki izjavio je u telefonskom razgovoru da se toj odluci ne može opirati, da isplata plaća ne ovisi o njemu, jer je račun njegove tvrtke 'Izgradnja' iz Ogulina, koja je vlasnik hotela, blokiran, a nema, dodaje, 'crni fond' iz kojeg bi isplatio plaće.

Tvrdi da je račun blokiran zbog nezakonitog postupanja Porezne uprave, koja je prije više godina obavila inspekcijski nadzor u njegovoj tvrtki.

Klokočki je ustvrdio da je njegovoj tvrtki nezakonito obračunat PDV od 2,6 milijuna kuna, da je Upravni sud 2009. poništio rješenje Ministarstva financija, da je Ministarstvo potom izdalo novo rješenje, a vještačenjem je na Županijskom sudu u Karlovcu utvrđeno da je tvrtka nezakonito oštećena.

Kaže i da sastanak s ministricom financija nije održan jer njegov poziv nije prihvaćen. No, situaciju još pokušava riješiti i nada se da će do dogovora s Ministarstvom doći, a ako ne bude drugog rješenje morat će, dodaje, zatvoriti hotel usred turističke sezone.

Hotel 'Marina' ima 44 sobe i 6 apartmana i popunjen je do kraja sezone.