rijeka

Nastavak priče o Obersnelu i štiklama HDZ-ovke Milinović: Napada nas riječima koje me sram ponoviti

14.07.2019 u 17:55

Bionic
Reading

'Mi smo često napadani od strane gospodina Vojka Obersnela riječima koje me sram i ponoviti', rekla je Ivona Milinović, Riječka gradska zastupnica HDZ-a

Riječki gradonačelnik je za Dnevnik Nove TV prokomentirao incident. 'Što se tiče štikli to nije bilo namijenjeno ženama nego gospođi Milinović koja je sama za govornicom rekla da joj štikle smetaju pa da je malo zbunjena', kaže Obersnel.

'Neka javnost prosudi je li to opravdanje ili nije'' kaže Milinović.

Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje novi nasilnički verbalni ispad gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela nad vijećnicom HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke Ivonom Milinović na posljednjoj sjednici. Podsjetimo, Obersnel je na sjednici Milinović dobacio: 'Dajte se koncentrirajte, ili ste opet na visokim štiklama pa to utječe na vaše raspravljanje'.

  • +10
Vojko Obersnel Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Čak i ako je od SDP-a i Obersnela, previše je! Sramotnim uvredama koje ne želimo ni ponavljati, gradonačelnik Obersnel ne vrijeđa samo našu kolegicu i vijećnicu Milinović, već sve žene opisujući njih i njihov rad kroz objekt štikle! Dodatnu sramotu nesvakidašnjem događaju pridonio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat koji se ni slovom nije oglasio u priopćenju kojeg je poslao nakon sjednice', pišu u HDZ-u te nastavljaju:

'Štoviše, cijeli incident se nastojao zataškati najprizemnijim oblikom cenzure nad građanima Rijeke i javnosti - brisanjem dijelova snimke sjednice i gašenjem mikrofona. Nažalost, na nekulturu Vojka Obersnela građanke i građani Rijeke i šira javnost već je naučena. Fizički nasrtaj i lomljenje kišobrana jednoj gospođi te napad i uvrede na novinare dokazuju da je ovakvo ponašanje gradonačelnika pravilo, a ne iznimka'.