cure detalji

Nasilnik koji je pretukao taksista sin je visokorangiranog zaposlenika ministarstva. Nije mu prvi put

19.04.2019 u 20:59

Bionic
Reading

Nasilnika koji je u noći na nedjelju brutalno pretukao i teško ozlijedio 51-godišnjeg taksista zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo je nakon ispitivanja pustilo da se brani sa slobode, odnosno protiv njega nije zatražilo određivanje istražnoga zatvora.

Mladić nije prestajao tući taksista ni nakon što je ovaj pod batinama čak dva puta pištoljem pucao u zrak. Policija je 23-godišnjaka uhitila te ga je predala pritvorskom nadzorniku, međutim, tužiteljstvo ga je pustilo na slobodu, ne odredivši mu čak ni mjere opreza, poput zabrane približavanja žrtvi.

Kako doznaje Jutarnji list, napadač je sin jednog više rangiranog zaposlenika jednog ministarstva i ovo mu nije prvi nasilni kazneni grijeh.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. Nakon ispitivanja otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti i druge potrebne dokazne radnje, a okrivljenik je potom pušten na slobodu jer zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo', rekli su Jutarnjem listu.

Premlaćeni taksist i dalje se oporavlja od teških ozljeda lica i jabučice oka, zbog čega mu je trenutno ozbiljno narušen vid na jedno oko te ga čekaju operacija i višetjedni oporavak. Policija ga, doznajemo, nije obavijestila da je njegov napadač pušten na slobodu. Angažirat će odvjetnika i tražiti zabranu približavanja napadača, jer mu nije svejedno što mladić slobodno šeta gradom.