DIVLJANJE KOD BRODA

Nasilni slovenski 'biker' u pritvoru

10.05.2010 u 12:24

Bionic
Reading

Od 13 uhićenih zbog izgreda uoči subotnje završnice bajkerskih susreta u Slavonskome Brodu policija je kazneno prijavila samo 35-godišnjeg slovenskog državljanina, doznaje se danas od glasnogovornice brodsko-posavske Policijske uprave Kate Nujić

Sumnjiči ga se za nasilničko ponašanje, drsku krađu i oštećenje i uništenje tuđe stvari. Istražni sudac odredio mu je 48-satno zadržavanje te je odveden u pritvor u Požegu.

Nakon prekršajnog i kriminalističkog istraživanja svi ostali uhićenici pušteni su kućama, uključivo i petoricu protiv kojih će zbog prekršaja po zakonu o oružju biti podneseni optužni prijedlozi, jer su kod njih pronađene palice, noževi i bokseri.

U izgredu koji se dogodio u subotu oko 19 sati u blizini nogometnog igrališta pokraj Save lakše su ozlijeđena dvojica Brođana, uništen je jedan automobil iz kojeg je ukradeno dvije i pol tisuća kuna.

Policija je procijenila kako je pravodobnim djelovanjem spriječila daljnje sukobe dviju manjih motorističkih skupina, pa je sedmi susret 'bikera' u Brodu, na kojemu se u dva dana okupilo oko 20 tisuća motorista i posjetitelja, protekao bez većih izgreda.