TUKAO MAJKU, PA DOBIO 25 DANA ZATVORA

Nasilni sin se ne smije približiti roditeljima na manje od 5 m

10.05.2011 u 19:03

Bionic
Reading

Agresivni 20-godišnjak iz Starog Petrovog Sela šest mjeseci neće smjeti prići svojoj majci na udaljenost manju od pet metara. Mladić je ovu drugu zabranu prilaska dobio u vrijeme dok je na snazi još bila prva mjera zabrane prilaska roditeljima koja mu je izrečena prošli mjesec. Zbog nasilja u obitelji ovaj put odmah je završio i u zatvoru, a iza rešetaka će provesti 25 dana

Iako ima tek 20 godina, mladi je nasilnik već dobro poznat policiji, a prvi put je zbog nasilja nad roditeljima evidentiran 2009. godine. Krajem travnja ove godine zbog nasilničkog ponašanja prema ocu i majci izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja žrtvama nasilja na udaljenosti manjoj od pet metara, u trajanju od četiri mjeseca.

Samo dva tjedna nakon što mu je izrečena prva mjera, koja je još na snazi, nasilni je sin ponovo iskalio bijes na svojoj 41-godišnjoj majci. Jučer, oko jedan sat iza ponoći, pijani se 20-godišnjak, kojemu je u krvi izmjereno čak 2,18 promila alkohola, najprije uvredama i psovkama, a potom i fizički obrušio na svoju majku. Nakon iživljavanja na majci, nasilni je sin mirno otišao spavati, što su roditelji iskoristili kako bi u pomoć pozvali policiju, koja ga je oko dva sata iza ponoći uhitila.

Uz optužni prijedlog 20-godišnjak je jučer oko devet sati priveden u Prekršajni sud u Novoj Gradiški gdje je kažnjen sa 25 dana zatvora. Izrečena mu je i nova zaštitna mjera zabrane približavanja majci na udaljenost manju od pet metara u trajanju od šest mjeseci. Po okončanom prekršajnom postupku policija je nasilnika predala u zatvor u Požegi gdje će iza rešetaka provesti narednih 25 dana.