POBJEDA ŽIVOG ZIDA?

Nasilna deložacija u Zagrebu naprosto prekinuta

15.01.2015 u 15:40

  • +9

Deložacija obitelji Vezaj-Lovrić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Živi zid

Bionic
Reading

Nasilnim odvođenjem aktivista Živog zida odvijala se deložacija obitelji Vezaj-Lovrić iz stana od 27 kvadrata u Zagrebu. No, nakon što su pripadnici interventne policije počeli odvlačiti prosvjednike prema kombijima, povučeni su s intervencije koju je pokrenuo Grad Zagreb kao vlasnik stana

'Stan iz kojeg Grad Zagreb izbacuje obitelj Lovrić-Vezaj ima 27 kvadrata. Razlog zbog kojeg ta obitelj nije sklopila ugovor o najmu s Gradom Zagrebom leži u tome što je preduvjet za to podmirenje ukupnog duga za režije, koji ta siromašna obitelj nema otkuda podmiriti', kažu na stranicama Živog zida.


Dakle, supružnici duguju nešto više od 16 tisuća kuna Zagrebačkom holdingu za režije. Gospodin Vezaj, koji je, navodi Živi zid, hrvatski branitelj, radi, no godinama ne dobiva plaću, a njegova supruga teško je bolesna i jedva pokretna.

Deložacija ove obitelji zakazana je za deset sati. Iz podneva na mjesto događaja stigla je interventna policija koja je nasilu odvodila aktiviste koji su pružali pasivni otpor i trpala ih u policijske kombije. Ipak, pod pritiskom medija i javnosti, smatraju u Živom zidu, deložacija je obistavljena, a pripadnici interventne policije su povučeni s terena.

'Ovo je prvi put da je pritisak javnosti i medija djelovao na ovrhovoditelja da odustane od deložacije tijekom samog provođenja ovrhe', kažu na Facebook prfilu Živog zida.