IZ UDRUGE PACIJENATA

Naručeni pacijenti većinom obavili preglede

18.09.2013 u 16:25

  • +14

Štrajk liječnika

Izvor: Cropix / Autor: Danijel Soldo / CROPIX

Bionic
Reading

Prvog dana štrajka u bolničkom sustavu naručeni pacijenti većinom su primljeni i zbrinuti, kažu udruge pacijenata, ali i upozoravaju na nedovoljnu informiranost građana o radu pojedinih bolničkih službi tijekom štrajka.

Bolnički hodnici su poluprazni a naručeni pacijenti, od kojih neki više mjeseci čekaju na preglede, primljeni su i obrađeni, rekao je Hini predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje koji na tome zahvaljuje liječnicima i medicinskim sestrama.

Predsjednica Koalicije udruga u zdravstvu (KUZ) Mensura Dražić nije zadovoljna situacijom na terenu jer, kaže, pacijenti nisu dovoljno precizno informirani što mogu obaviti u pojedinim bolnicama. 'Ljudi su ogorčeni, neizvjesno je što se i gdje može obaviti', kaže Dražić.

Ona smatra da u Hrvatskoj, zbog loše informiranosti, vlada opće nepovjerenje građana prema svim institucijama, pa tako zdravstvenim.

Za KUZ je simptomatično što se "novac pokazao ključnim motivom za štrajk u bolničkom sustavu" u kojem je mnogo toga neriješeno, o čemu se i ovom prilikom šuti.

U godinu i pol ove Vlade građani ni na koji način nisu osjetili da se zdravstveni sustav reorganizira i da se bilo što promijenilo na bolje, poručila je predsjednica koalicije koja okuplja dvjestotinjak različitih zdravstvenih udruga.