NAJTRAŽENIJI BALKANSKI BJEGUNAC

Narkobos Darko Šarić posjeduje originalnu hrvatsku putovnicu

15.10.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Najtraženiji balkanski bjegunac krijumčario je heroin i kokain iz Južne Amerike, a Interpol je za njim raspisao tjeralicu 2009. godine

Darko Šarić, pljevaljski narkobos za kojim je tjeralica Interpola raspisana u listopadu 2009, posjeduje originalnu hrvatsku putovnicu koja mu je izdana u hrvatskom konzulatu u

Tuzli, a najzanimljivije je da je u dosjeu ove putovnice otisak kažiprsta zaista Šarićev, dok su ime i ostali podaci druge osobe, doznaje beogradski Blic.

Saznanja o dokumentima koje koristi Šarić ukazuju na to da je prije putovnice, najtraženiji balkanski bjegunac koji je krijumčario heroin i kokain iz Južne Amerike na tone, dobio i hrvatsku osobnu iskaznicu, i to sa svojom fotografijom, ali izvor Blica iz MUP-a Srbije tvrdi da, od trenutka kada je za njim raspisana tjeralica, Šarić nije koristio hrvatsku putovnicu.

'Utvrdili smo da je s tom putovnicom Šarić ranije putovao po Europi, a zadnji put ta putovnica je detektirana na graničnom prijelazu između Hrvatske i Slovenije. Otkriveno je i da je u istim intervalima putovalo još nekoliko osoba, za koje je sada utvrđeno da su koristile hrvatske putovnice, a nisu državljani te zemlje. Pretpostavljamo da su te osobe, iako su bile u drugim automobilima, zapravo Šarićevi suradnici i da su putovali s njim', kaže izvor Blica iz MUP-a Srbije.