LOPOVLUKU NIKAD KRAJA

Naplata u ulici gdje je zabranjeno parkiranje!

30.07.2009 u 10:09

Bionic
Reading

U bombardiranju zagrebačkih ulica s čak 5000 novih parkirališta, na meti nemilosrdnog Zagrebparkinga i Gradskog ureda za promet našla se i jedna uličica s Trnja, koja je postala “poznata” nakon što se prije gotovo dvije godine potpuno urušila. Riječ je o Kupskoj ulici, u koju će najkasnije do 1. listopada Zagrebparking uvesti II. zonu naplate parkiranja

Građani koji su u rujnu 2007. godine umalo ostali bez krova nad glavom uskoro bi ispod svojih prozora mogli imati 25 parkirališnih mjesta. To je, naravno, izazvalo veliko nezadovoljstvo među stanarima Kupske, koji se ne mogu načuditi ovakvoj odluci gradskih vlasti, piše Jutarnji list

Da stvar bude apsurdnija, Kupska je slijepa ulica u kojoj je parkiranje oduvijek bilo zabranjeno! Ako je suditi prema ovom primjeru, čini se da se Grad Zagreb vodi dvostrukim mjerilima kada je u pitanju toleriranje parkiranja u gradu.

Ako je parkiranje zabranjeno, pauk će vam posve sigurno ukloniti automobil, ali ta odredba ništa neće značiti ako prometni stručnjaci odluče iscrtati parkirališna mjesta i k tome dobro ih naplatiti.

- Ma to je nemoguće. Posve je nelogično uvoditi naplatu u slijepu ulicu, a znak zabrane jasno govori da se ovdje ne smije parkirati. Ista podružnica Zagrebačkog holdinga strašno se pridržava tog znaka kada treba podizati automobile. Kada treba zaraditi na građanima, onda ih vlastiti propisi ne zanimaju. U Kupsku je nemoguće uvesti 25 novih mjesta ako ih ne budu iscrtavali ispod naših prozora, a ja sam jedan od građana koji to parkiranje sasvim sigurno neće plaćati.

Sličnog je mišljenja i Zdravko Gerber koji u Kupskoj ulici ne živi, ali u njoj se parkiraju njegovi zaposlenici koji rade u osiguravajućoj kući u obližnjoj Vukovarskoj.

- Ne preostaje nam ništa nego odustati od automobila. Osobno imam sreće što posjedujem i motor pa mi je lakše pronaći parkirališno mjesto. Ako nemate pravo na povlaštenu kartu, moćete zaboraviti na parkiranje. Osim što si ga nitko ne može priuštiti, riječ je i o ukidanju sloboda - kaže Gerber.