POBJEŠNJELI VJERNICI

Napadnuta novinarka Dalmatinskog portala ispričala što se dogodilo na Sirobuji; na meti i snimateljica N1 televizije

12.04.2020 u 17:35

Bionic
Reading

Novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković jutros je napadnuta u crkvi na Sirobuji. Nakon što je posjetila liječnika zbog boli u ruci, te nakon što je dala izjavu u policiji, za matičnu redakciju ispričala je kako se dogodio incident

'U sklopu novinarskog posla izvještavamo o svim događajima vezanim za koronavirus, tako smo htjeli provjeriti hoće li zaista don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, održati misu na Uskrs, kao što je najavio, iako je Splitsko-makarska nadbiskupija naložila drugačije. Kada sam ušla u crkvu da bih snimila koliko je ljudi, jedan čovjek me grubo gurnuo, ispao je mobitel. Kako sam bila na samom ulazu, te sam pokušala doći do istrgnutog mobitela, drugi nasilnik mi je teškim crkvenim vratima prignječio ruku', ispričala je Živana Šušak Živković za Dalmatinski portal.

Nije ništa slomljeno, zaradila je 'samo' hematom, a razbijeni mobitel joj je bačen.

'Policija je došla tek naknadno, a osjećaj nelagode još je pojačan komentarima ljudi, koji su toliko degutantni da nisu za objavu. Osim toga, jedan je momak projurio s automobilom i snimateljicu s televizije N1 udario po ruci ili kameri.

Prije par dana je doživjela incident ispred Doma za starije u Vukovarskoj.

  • +12
Evakuacija starački split koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

'Nije uopće za poželjeti čekati kasno navečer izjavu ravnatelja Ivana Škaričića umjesto recimo gledati neku seriju iz fotelje, kao što bih jutros radije provela Uskrs sa svojom obitelji nego pred crkvom svećenika koji riskira da se na Sirobuji dogodi isto što i u Solinu, ali to je moj posao. Ne cijeni se novinarski posao, a da nema informacija koje donosimo, vjerujte, u ovom slučaju bi broj oboljelih i mrtvih bio puno veći.'

  • +2
Split: Don Josip Delaš služio misu, napadnuta novinarka Izvor: Pixsell / Autor: /PIXSELL

Napadnuta i snimateljica N1 televizije

N1 televizija izvijestila je da je među napadnutima u incidentu ispred crkve na Sirobuji bila i njihova snimateljica.

'Naša je kolegica bila izložena brojnim uvredama ne samo svećenika Josipa Delaša, već i okupljenih građana. Jedan od njih je, iz svojeg automobila i s očitom namjerom, krenuo i u fizički napad na našu snimateljicu, što je dokumentirano i zabilježeno na snimci. Podatke o napadu i sve informacije proslijedili smo Ministarstvu unutarnjih poslova', navodi N1.