OBALA BJELOKOSTI

Napadnut konvoj UN-a; jedna osoba ranjena

28.12.2010 u 22:09

Bionic
Reading

Konvoj UN-ove misije u Obali Bjelokosti (UNOCI) napala je u utorak brojna skupina pri čemu je jedan pripadnik plavih kaciga ranjen, objavio je UNOCI

Konvoj tri vozila Operacije Ujedinjenih naroda u Obali Bjelokosti (Unoci) s 22 pripadnika Plavih kaciga napadnut je u utorak, kad su stigli iz unutrašnjosti zemlje, prema priopćenju Unoci-ja.


Mnoštvo je okružilo konvoj pri čemu je mačetom ranjen jedan pripadnik Plavih kaciga i zapaljeno jedno od tri vozila, nastavlja Unoci.

UN-ova misija je objavila da se stanje vratilo u normalu, zahvaljujući intervenciji generala Philippea Mangoua, šefa stožera snaga vjernih dosadašnjem predsjedniku Laurentu Gbagbou. Unoci oštro osuđuje taj napad i ponavlja da odlučno nastavlja s radom u korist naroda Obale Bjelokosti.

Šef Unocija Choi Young-Jin je prošlog tjedna ukazao na jačanje napada Gbabovog tabora na njihovu misije. Laurent Gbagbo je zahtijevao odlazak Unocija kojeg optužuje da podržava bivšu pobunu povezanu s Alessaneom Ouattarom, međunarodno priznatom pobjedniku predsjedničkih izbora.