veliki bijeg

Napadači iz nigerijskog zatvora oslobodili 266 zatvorenika

13.09.2021 u 15:17

Bionic
Reading

Teško naoružani napadači upali su u nedjelju navečer u zatvor u središnjem dijelu Nigerije, dignuvši u zrak ogradu i oslobodivši 266 zatvorenika - gotovo sve koji su bili u zatvoru, priopćile su u ponedjeljak vlasti

U napadu su poginuli vojnik i policajac, a dvojica stražara su nestala, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Bio je to drugi veliki bijeg iz zatvora u Nigeriji ove godine.

Napadači su eksplozivom raznijeli ogradu na tri strane i vodili bitku sa stražarima u zatvoru srednje sigurnosti u Kabi u državi Kogi, jugozapadno od glavnog grada savezne države Abudže, objavile su vlasti.

Nigerija se bori sa sigurnosnim problemima na svom ogromnom teritoriju, uključujući oružane pljačke kriminalnih skupina, islamsku pobunu na sjeveroistoku i niz masovnih otmica iz škola na sjeverozapadu.

Dvadeset osam od 294 zatvorenika u Kabi nije pobjeglo, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova, što znači da je 266 pobjeglo.

Bio je to drugi veliki bijeg iz zatvora ove godine nakon što su naoružani napadači u travnju napali zatvor u Overiju u jugoistočnoj državi Imo, oslobodivši više od 1800 zatvorenika.