DRAMATIČNO U MILANU

Napadač kipom raskrvario Berlusconija

Bionic
Reading

Nepoznati prosvjednik kipom je u nedjelju u Milanu udario u lice talijanskog premijera Silvija Berlusconija

Berlusconi se, nakon mitinga u Milanu u nedjelju uvečer, približio svojim pristašama. Među njih se umiješao Tartaglia i pogodio Berlusconija u lice teškim i oštrim predmetom, navodno maketom milanske Stolnice koja se prodaje kao suvenir.

Berlusconi se srušio na tlo, lijeve strane lica oblivene krvlju. Na snimcima su vidljive rane pod okom, na gornjoj usni i bradi. Napadač mu je izbio dva zuba i slomio nos. Berlusconi je zadržan u bolnici sv. Rafaela na liječenju i promatranju.

Solidarnost Berlusconiju i osudu nasilnog napada izrazili su i predsjednik Republike Giorgio Napolitano, koga je Berlusconi nekoliko dana ranije više puta ružno optužio, te prvaci oporbenih stranaka. Jedan od njih, Antonio Di Pietro, dodao je da je Berlusconi podstrekač atmosfere mržnje. Berlusconi je, naprotiv, na mitingu opetovao da je on žrtva mržnje i napada.

Berlusconi je na mitingu najavio da će se na sljedećim parlamentarnim izborima udružiti s krajnjom desnicom koju predvode Daniela Santanché i Francesco Storace, piše Jutarnji.hr.

Prije nekoliko godina Berlusconi je bio napadnut u sličnim okolnostima. Tada mu je jedan mladić u glavu bacio tronožac foto-aparata.