NA METI I DRUGI GRAĐANI

'Napad na Keruma je neosnovan'

06.05.2010 u 22:03

Bionic
Reading

Nakon što su se Kerum i njegova sestra Nevenka Bečić našli pod udarom kritika, ali i DORH-ove istrage zbog navodne utaje poreza, postavilo se pitanje hoće li na red doći svi koji su nešto kupili preko tvrtke, a koriste to u privatne svrhe

'Mnogi su hrvatski poslovni ljudi kupili jahte na ime tvrtke. Pa na tvrtku mnogi kupuju i aute! Zar to znači da će poreznici, nakon Keruma, krenuti u progon svih koji su na taj način kupili neko prijevozno sredstvo? Jako je teško nekoga optužiti da je dužan državi porez pod izlikom da prijevozno sredstvo koje je kupio preko svoje tvrtke koristi u privatne, a ne samo u poslovne svrhe. Pa i čarter, neobavezna plovidba s poslovnim parterima, brži prijevoz do poslovnog odredišta, pa čak i samo lješkarenje na jahti može biti marketing, promocija, što također spada u poslovanje. Dakle, mislim da je ovaj napad na Keruma potpuno neosnovan i teško dokaziv', rekao je za Jutarnji list jedan porezni stručnjak, također vlasnik jahte.

Tako bi se, ako je suditi prema Kerumovom primjeru, na udaru mogli naći i Pavo Zubak, Dubravko Grgić, Juroslav Buljubašić, Vincent Blagaić i mnogi drugi koji su svoje jahte kupili na ime tvrtke. Ako se DORH odluči krenuti tim putem, onda bi razloga za strah mogli imati i obični građani, koji su preko firme kupili auto ili samo bicikl.