HODAK U NEDJELJOM U 2

'Nakon ubojstva kćeri mislio sam sebi presuditi'

30.11.2008 u 16:02

Bionic
Reading

'Bio sam uvjeren da Ivanio ubojstvo neću preživjeti i mislio sam sebi presuditi', kazao je sa suzama u očima odvjetnik Zvonimir Hodak u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2'

Nakon što je prvi put odbio gostovati u emisiji Aleksandra Stankovića, Hodak drugi poziv u emisiju nije ignorirao jer se javnosti odlučio obratiti zbog pisanja Nacionala i Globusa koji, kako je kazao, izmišljotinama i navodima o vezi Ivane i Vladimira Zagorca žele kompromitirati njegovu kćer. Nazvao ih je dnom dna žutog tiska u Hrvatskoj. Njihovo pisanje, kaže, ima za cilj skretanje istine od linije Petrač - Pukanić - Pantovčak.

'Ne znam tko je ubojica, ali imam indicije. Najjači motiv za ubojstvo moje kćeri ima ona osoba ili skupina koja želi poslati poruku mome branjeniku, a to su neki ljudi iz pravosuđa i neki etablirani građani koji su se naglo obogatili', kazao je Hodak i dodao da se Hrvoju Petraču nije ispričao za indirektno prozivanje kao mogućeg naručitelja ubojstva. 'Dokaže li se da Petrač ne stoji iza toga, ja ću mu se ispričati', naglasio je Hodak.

Ugledni odvjetnik smatra da postoje indicije prema kojima se Petrač pribojavao da bi njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji je bio u vezi s njegovom kćeri, mogao u sentimentalnom trenutku mogao pričati više nego što smije.

'Supruga i ja bili smo konsternirani kad smo čuli da je prekinula s Ivorom Vucelićem i prohodala s Ljubom zato što smo smatrali da je Ivor sposoban i etabliran u svom poslu te da je bio dobar za nju. U prvi mah bili smo zatečeni, ali bismo Ljubu vjerojatno prihvatili nakon nekog vremena, kao što smo i Ivora prihvatili kad je prekinula s dečkom s kojim je bila prije njega', kazao je Hodak.

Zagorac i Hodak

Priče da je njegova kćer bila Zagorčeva ljubavnica nazvao je izmišljotinama, a Stanković je telefonski uživo kontaktirao i Ivaninu najbolju prijateljicu Jelenu Perčin koja je ustvrdila isto. 'Nije bila Zagorčeva niti bilo čija druga ljubavnica. Zagorec ju je impresionirao, bio joj je zanimljiv, baš kao i njegov slučaj. Ne znam tko to izmišlja', ustvrdila je Perčin

Hodak je kazao da nije znao da je Zagorec dijelio komplimente njegovoj kćeri, ali da ga to ni ne čudi jer je to činila većina muškaraca. 'Sa Zagorcem je bila tri puta u životu. Najveća je glupost da je obavljala za njega neke imovinsko-pravne poslove. U mom uredu nitko ništa ne radi bez mog znanja. Ona je radila na dva predmeta koja se tiču njega. U jednom je radila uknjižbu, a drugi predmet bio je određeni darovni ugovor', pojasnio je Hodak.

Premda se u dijelu medija pojavila konstatacija da su slučajevi ubojstva njegove kćeri i Ive Pukanića povezani, Hodak tu teoriju odlučno odbacuje: 'Ivana je likvidirana isključivo zbog Zagorca. To ubojstvo nema nikakve veze s ubojstvom Ive Pukanića koji se bavio i nekim drugim stvarima. Bojim se da policija u istrazi o ubojstvu Ivane luta, ali vjerujem da će pronaći ubojicu. Nikakvu privatnu istragu ne provodim. Vjerujem hrvatskoj policiji i očekujem da će izaći s konkretnim rezultatima istrage.

'Mislio sam da smrt svoje kćeri neću preživjeti i mislio sam sebi presuditi', kazao je Hodak sa suzama u očima. Međutim, prema njegovu priznanju, odlučio se boriti za istinu o svojoj kćeri, ali i za istinu o Vladimiru Zagorcu, u čiju je nevinost uvjeren.

'Zagorec je postao paradigma svega negativnog što se u Hrvatskoj događa, a ništa mu nije dokazano ni pronađeno', zaključio je Hodak.