BABLJE LJETO

Nakon toplotnog udara stižu pljuskovi

23.08.2010 u 10:54

Bionic
Reading

Iako se kaže kako kiša koja nagoviješta skori kralj ljeta dolazi iza Velike Gospe, ove godine narodna se mudrost nije pokazala istinitom. U srijedu će nas najvjerojatnije okupati kiša, a do kraja kolovoza vrijeme će biti pravo ljetno

Pogoršanje vremena koje se očekuje u srijedu u unutrašnjoj Hrvatskoj manifestirat će se već u utorak poslijepodne kada su mogući pljuskovi. Fronta će tijekom srijede zahvatiti čitavu sjevernu Hrvatsku, te će uz padaline i pokoje grmljavinsko nevrijeme zabilježiti značajan pad temperature, čak i do deset stupnjeva Celzijevih.

Na Jadranu se ova promjena vremena neće toliko osjetiti. Preostale turiste rashladit će jaka bura koja će puhati na sjevernom i srednjem Jadranu. Oni sretnici na južnom dijelu promjenu vremena gotovo i neće osjetiti.

Već u četvrtak ponovno sunčano i toplo. Temperature će blago rasti te u unutrašnjosti ne bi trebale premašiti 30 °C, a u Dalmaciji bi mogla biti i viša. Dežurni prognostičar Tomislav Kozarić pojasnio je za tportal kako su temperature unutar prosjeka.

Toplo i stabilno vrijeme bit će do kraja mjeseca na radost turista, ali i njihovih domaćina kojima srpanj, za razliku od kolovoza, nije išao na ruku.