upleteni državni tajnici

Nakon proširenja istrage protiv Josipe Rimac, slijede masovne provjere među državnim zaposlenicima

29.08.2020 u 19:08

Bionic
Reading

Ministarstvo pravosuđa i uprave zatražilo je podatke od USKOK-a, kako bi internom istragom utvrdili je li došlo do propusta pri organizaciji državnih ispita

Krenulo je s privođenjem zbog slučaja Vjetroelektrane i to nakon pucanja mjera prisluškivanja, no u istrazi slučaja bivše državne tajnice i gradonačelnice Knina Josipe Rimac krug sumnjivaca i aktera sve je širi.

Mnogi od njih dolaze upravo iz Vlade i HDZ-a. Reakcija premijera se čeka, a Telegram je objavio nevjerojatne poruke koje je USKOK otkrio u mobitelu Josipe Rimac i koje otkrivaju modus operandi "sređivanja" državnih ispita.

Ministarstvo pravosuđa i uprave zatražilo je, piše RTL, podatke od USKOK-a, kako bi internom istragom utvrdili je li došlo do propusta pri organizaciji državnih ispita. Uvjeravaju da će nakon toga, prema Zakonu o državnim službenicima, krenuti u utvrđivanje odgovornosti, a i da su mogući su otkazi. Osim pomoćnika ministra Tomislava Ćorića Vlada zasad nije razriješila ostale dužnosnike koji su obuhvaćeni istragom.

  • +12
Josipa Rimac Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL