SPASONOSNI SKOKOVI

Nakon požara potonuo slovenski gliser

30.07.2009 u 21:44

Bionic
Reading

U Medulinskom zaljevu danas je nakon izbijanja požara potonuo slovenski gliser, a dvije osobe u gorućem gliseru skočile su u more i isplivale na obalu neozlijeđene, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infastrukture

ZAGREB - U priopćenju se navodi da je u 14,20 sati Lučka kapetanija u Puli zaprimila obavijest od Državne uprave za zaštitu i spašavanje da se u Medulinskom zaljevu zapalio plastični gliser dužine pet metara pod slovenskom zastavom.

Kad je izbio požar, gliser je plovio iz uvale kod Premanture prema otoku Ceji. Požar su prvi uočili članovi posade s motornog broda "Sandre" koji su zajedno s posadom još jednog gumenjaka te vlasnikom glisera pokušali ugasiti požar aparatima za gašenje, no neuspješno.

Dvije osobe, koje su se nalazile na gorućem gliseru, skočile su u vodu i neozlijeđene isplivale na obalu, a gliser je dotegljen do otoka Ceje, gdje je potonuo oko 16 sati. Potonuće plovila nije uzrokovalo onečišćenje mora. Na mjesto nesreće uputili su se inspektori lučke kapetanije, no gliser je već potonuo.

Vlasnik je odmah počeo uklanjati podrtinu plovila s morskog dna, a sutra će u pulskoj lučkoj kapetaniji dati iskaz o toj pomorskoj nesreći, navodi se u priopćenju.